Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sedam dana Crvenog krsta u Kolašinu

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kolašin, povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, organizovala je turnir u malom fudbalu za učenike srednje i osnovne škole. Turnir je počeo 10. maja, a završen je 20. maja 2012. godine.


 

Ovaj turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Crne Gore i Crvenog polumjeseca Turske. O veličini turnira i njegovom značaju za širenje volonterizma, među djecom i stanovništvom Kolašina, najbolje svjedoči podatak da je na njemu učestvovalo 108 učesnika, 17 petlića Fudbalskog kluba „Gorštak“ i 16 igrača i veterana „Gorštaka“.


Kako nalaže procedura dobre organizacije sportskih nadmetanja, obezbijeđeni su pehari za prvoplasiranu, drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu, te najboljeg strijelca, golmana i igrača. Uz veliku pomoć CKCG, obezbijeđena je i specijalna nagrada za prvoplasiranu ekipu. Nagradu je uručio dr Radovan Selić, dugogodišnji član Crvenog krsta Kolašin.


Prvoplasirana ekipa je ekipa IV-2, drugoplasirana ekipa je ekipa III-2 i trećeplasirana ekipa je ekipa IV-1.


Cilj ove aktivnosti je bio povećanje baze volontera, i uvezivanje ljubavi mladih prema sportu i potreba naše zajednice za volonterskim djelovanjem.


Takođe je pokazano da kod mladih ljudi postoji velika energija, samo je treba na pravi način usmjeriti. Posvećenost mladima u ovom gradu je na vrlo niskom nivou. Potrebno je determinisati pravi cilj i iskreno stremiti njemu, pa će realizacija doći. Sa nevelikim sredstvima napravljeno je desetak dana druženja omladine i pokazan pravi način organizacije slobodnog vremena srednjoškolaca.


U sklopu proslave Nedjelje Crvenog krsta, kolašinski Crveni krst je 15. maja organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi. Odazvalo se više od 60 građana, a 47 dobrovoljnih davalaca dalo je krv.


Ovo je još jedan pokazatelj značaja ove organizacije za lokalnu zajednicu i još jedna potvrda da se Crveni krst ne prepoznaje samo kao organizacija koja djeluje u uslovima vanrednih situacija, već kao nosilac volonterskog djelovanja i organizacija u kojoj mladi uvijek mogu naći svoje mjesto.