Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sastanak Tematske upravne grupe za obrazovanje

U sklopu projekta „Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Rome na Koniku“ u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore je, 11. februara o.g, održan sastanak Tematske upravne grupe za obrazovanje, koji se organizuje kvartalno kako bi članovi radne grupe razmijenili iskustva, mišljenja i kreirali planove za buduće djelovanje.

 

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici osnovnih škola „Savo Pejanović“ i „21. maj“, Centra za stručno obrazovanje, Crvenog krsta Glavnog grada Podgorica, Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica, Ministarstva prosvjete i sporta, kao i predstavnici sekretarijata Crvenog krsta Crne Gore.

 

Cilj sastanka radne grupe bio je dogovor oko aktuelnih aktivnosti koje se implementiraju u kampovima Konik, a odnose se na kurs funkcionalnog opismenjavanja za odrasle, obuku za zanatske djelatnosti, kućne posjete nastavnika učenicima iz kampova, aktivnosti Kluba mladih, kao i distribuciju higijenskih artikala i školskog pribora za najmlađe pripadnike RAE populacije.

 

Pored sastanka grupe za obrazovanje, u proteklom periodu održan je i sastanak Tematske upravne grupe za prevenciju bolesti, čiji je cilj bila izrada publikacija za raseljenu omladinu i odrasle u kampovima Konik. Brošure će biti kreirane u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, a štampa i distribucija istih planirana je tokom aprila.