Претрага
Close this search box.
Sastanak sa predstavnicima Regionalne kancelarije Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca Budimpešta

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore i saradnica za međunarodnu saradnju juče su se sastale sa predstavnicima regionalne kancelarije Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca (MFCK/CP) Budimpešta na temu promocije integriteta i odgovornosti u regionu Evrope.

Predstavnici Kancelarije za internu reviziju i istrage MFCK/CP su željeli da čuju više o aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore, naročito u vezi sa pružanjem podrške izbjeglicama iz Ukrajine a u odnosu na eventualnu mogućnost seksulanog iskorištavanja i zlostavljanja kao i različitih vrsta prevara.

Kad se radi o velikim opreacijama pružanja pomoći, kakva je i trenutna u Ukrajini i ostalim zemljama koje primaju izbjeglice, postoje mogućnosti za zloupotrebe različitog karaktera. Upravo su iz tog razloga kolege željele više da čuju o politikama i procedurama koje posjeduje Crveni krst Crne Gore kao i da ponude podršku MFCK/CP u pružanju tehničkog savjeta i podrške za obezbjeđivanje punog integriteta programa.

Pored susreta sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore, kolege iz MFCK/CP su razgovarale i sa kolegama koje sprovode projekat pružanja pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, međunarodnom saradnjom i pravnom službom.