Sastanak sa američkom ambasadorkom

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak sastala se 12. maja 2015. godine,  sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Margaret Uyeharom.

Imajući u vidu uspješnu saradnju koju Crveni krst Crne Gore ostvaruje sa američkom ambasadom, sastanak je bio prilika da se novoimenovanoj ambasadorki predstavi organizacija Crvenog krsta, kao i njene najznačajnije aktivnosti.

Amb. Red Cross

Ambasadorka je iskazala veliko interesovanje za rad Crvenog krsta i istakla da je Crveni krst organizacija koja je uvijek tu kada je potrebno. Naročito je interesovao rad sa romskom populacijom, kao i oblast koja se tiče pripreme i odgovora na nesreće i rad sa volonterima. Ambasadorka je najavila skorašnju posjetu kampu na Koniku i istakla da Ambasada jako cijeni napore Crvenog krsta koji se preduzimaju u radu sa izbjegličkom populacijom.

Gdja Dubak je upoznala ambasadorku i sa aktivnostima kojima se obilježava Nedjelja Crvenog krsta, od 8-15 maja, na svim nivoima djelovanja organizacija i najavila obilježavanje jubileja, 140 godina od osnivanja organizacija, čija će centralna proslava biti organizovana 29. novembra 2015. godine na Cetinju.