Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sastanak sa američkom ambasadorkom

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak sastala se 12. maja 2015. godine,  sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Margaret Uyeharom.

Imajući u vidu uspješnu saradnju koju Crveni krst Crne Gore ostvaruje sa američkom ambasadom, sastanak je bio prilika da se novoimenovanoj ambasadorki predstavi organizacija Crvenog krsta, kao i njene najznačajnije aktivnosti.

Amb. Red Cross

Ambasadorka je iskazala veliko interesovanje za rad Crvenog krsta i istakla da je Crveni krst organizacija koja je uvijek tu kada je potrebno. Naročito je interesovao rad sa romskom populacijom, kao i oblast koja se tiče pripreme i odgovora na nesreće i rad sa volonterima. Ambasadorka je najavila skorašnju posjetu kampu na Koniku i istakla da Ambasada jako cijeni napore Crvenog krsta koji se preduzimaju u radu sa izbjegličkom populacijom.

Gdja Dubak je upoznala ambasadorku i sa aktivnostima kojima se obilježava Nedjelja Crvenog krsta, od 8-15 maja, na svim nivoima djelovanja organizacija i najavila obilježavanje jubileja, 140 godina od osnivanja organizacija, čija će centralna proslava biti organizovana 29. novembra 2015. godine na Cetinju.