Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sastanak OOCK koje realizuju program Briga o starijim osobama

U utorak i srijedu, 3-4. aprila, održan je sastanak sekretara, koordinatora i volontera opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje realizuju program Briga o starijima.

Cilj sastanka je bio sumiranje postignutih rezultata u proteklom periodu, sa posebnim akcentom na projekat Briga o starijima koji je zvanično završen u decembru 2017. godine, ali i izrada plana za naredni period. Bilo je više riječi o značaju samog programa za Crveni krst Crne Gore, korisnike, ali i za društvo u cjelini. Pored toga, diskutovalo se o značajnoj ulozi volontera, njihovoj motivaciji, edukaciji i načinu selekcije, primjerima dobre prakse, kao i o brojnim izazovima u radu na lokalnom, ali i nacionalnom nivou. 

BoS sastanak april 2018

Projekat Briga o starijima je bio finansijski podržan od strane Italijanskog Crvenog krsta od 2009. godine. Projekat se zasnivao na volonterskim uslugama koje su se pružale tokom kućnih posjeta. Samo tokom 2017. godine projekat je obuhvatio oko 700 korisnika iz 12 opština. Sve OOCK će nastaviti sa aktivnostima sa ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih koji su najugroženiji.