Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sastanak o planiranju u oblasti migracija

U okviru realizacije DREF-a (fonda za hitnu podršku Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca – MFCK), Crveni krst Crne Gore organizuje dvodnevnu radionicu za planiranje u oblasti migracija, u periodu od 30-31. avgusta 2018. godine.

Naime, zbog povećanog priliva migranata i izraženih potreba, Crveni krst Crne Gore je dobio podršku od MFCK za pružanje humanitarne podrške migrantima, a u sličnom položaju se nalazi i Društvo Crvenog krsta BiH, koje takođe implementira DREF. Upravo će predstavnici ova dva nacionalna društva, uz prisustvo predstavnika MFCK, tokom prvog dana sastanka diskutovati o povećanim potrebama, trenutnoj situaciji, trendovima u svojim zemljama. Na osnovu odrađene SWOT analize, učesnici će doći do zaključka o daljoj podršci i planiranju izvan DREF-a.

Drugog dana sastanka, skupu će se pridružiti kolege iz Crvenog krsta Srbije, Mađarske i Makedonije, što će biti odlična prilika da se zajednički analiziraju trendovi u migracijama, trenutni odgovor, kao i nivo finansiranja u svim zamljama na balkanskoj ruti. Na osnovu rezultata analize, biće ustanovljena dobra osnova za prioritete u oblasti migracija za 2019. godinu.

Domaćin sastanka će biti Opštinska organizacija Crvenog krsta Budva.