Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sastanak o klimatskim promjenama

U Crvenom krstu Crne Gore je 20. januara održan sastanak sa predstavnicima državnih struktura u Crnoj Gori koji se bave posljedicama klimatskih promjena. Sastanku su, pored predstavnika Crvenog krsta Crne Gore i Austrijskog Crvenog krsta, prisustvovali i predstavnici: Ministarstva turizma i zaštite životne sredine; Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora za vanredne situacije i civilnu bezbjednost i Hidrometeorološkog zavoda.

 Tema sastanka je bila organizovanje radionice, koja bi bila posvećena posljedicama klimatskih promjena na teritoriji Jugoistočne Evrope, sa posebnim akcentom na Crnu Goru, koja će biti održana u maju ove godine u Crnoj Gori. Cilj radionice je podizanje svijesti o humanitarnim posljedicama klimatskih promjena, a učesnici bi bili predstavnici Crvenog krsta Crne Gore, državnih struktura koja se bave ovom tematikom u Crnoj Gori, kao i predstavnici nacionalnih društava Crvenog krsta/ Crvenog polumjeseca iz regiona Jugoistočne Evrope.

 

Klimatske promjene su jedna od tema kojom se Crveni krst Crne Gore bavi u okviru programa Djelovanja u nesrećama, za koji je pokazao interesovanje i Autrijski Crveni krst. Tim povodom ovih dana njegovi predstavnici borave u posjeti Crvenom krstu Crne Gore. Biće razgovarano, kako o organizovanju radionice koja se bavi klimatskim promjenama, tako i o drugim aspektima programa djelovanja u nesrećama, kao i programa prve pomoći i brige o starima, koje je Autrijski Crveni krst spreman da podrži.