Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sastanak nacionalnih društava Crvenog krsta iz regiona

Crveni krst Crne Gore je danas, 1. juna o.g, u Domu solidarnosti u Sutomoru, domaćin sastanka najviših rukovodstava nacionalnih društava Crvenog krsta iz regiona.

 

Sastanak je rezultat dugogodišnje saradnje i uspješnog partnerstva naše organizacije sa susjednim nacionalnim društvima. Ovaj susret će poslužiti za razgovor o trenutnoj i budućoj saradnji, aktuelnim projektima, mogućnostima za zajedničko apliciranje u okviru regionalnih IPA i drugih fondova, i sl.

 

Sastanak Predstavnika ND 2012 1 

 

Pored rukovodstva Crvenog krsta Crne Gore, sastanku prisustvuju i gosti iz: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije. Kako se ova nacionalna društva, u svom svakodnevnom djelovanju, suočavaju sa sličnim izazovima, onda će okupljanje sekretara, predsjednika i stručnih saradnika pospješiti saradnju i podstaći još intenzivniju, tješnju i kvalitetniju međusobnu razmjenu iskustava.

 

Sastanak Predstavnika ND 2012 2 Sastanak Predstavnika ND 2012 3

 

U Sutomoru će biti organizovano i potpisivanje Sporazuma o saradnji između Crvenog krsta Crne Gore i Crvenog krsta Slovenije, kojim će bliže biti definisana razmjena iskustava i međusobno pružanje podrške u okviru različitih programskih djelatnosti, koje sprovode oba nacionalna društva. Crveni krst Crne Gore je, u prethodnom periodu, potpisao sporazume o saradnji sa ostalim nacionalnim društvima koja prisustvuju današnjem skupu u Domu solidarnosti.