Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Saradnja Kluba mladih mladih i Američkog ugla

Klub mladih, čiji su članovi romski adolescenti započeo je četvrtu  „radnu” godinu.  Crveni krst Crne Gore je ostvario saradnju sa „Američkim uglom” koji je pružio podršku u realizovanju  rada Kluba.

Za ovu godinu planirano je da grupa od šesnaestoro adolescenata prođe program Promocija humanih vrijednosti, koji se sastoji od sedam modula, a ima za cilj smanjenje nasilja među vršnjacima. Taj veoma aktuelan program obrađuje se kroz teme: Diskriminacija, Tolerancija, Dječija prava, Rodna jednakost, Nasilje putem elektronskih medija i  Lični i grupni identitet.Takođe, u planu su časovi engleskog jezikas i računara. Zaduženi za realizaciju najavljenih radionica biće dva volontera i koordinatorka ovog kluba.

Amer ugao klub mladih 3

 Američki ugao je učinio dostupnim svoje prostorije, kao i kadrove, koji će pomagati u radu na časovima engleskog jezika,  računara, kao i u radu na interaktivnim sadržajima. Već na prvom susretu, zaposleni u ovoj organizaciji, pokazali su entuzijazam povodom organizovanja sadržaja za mlade Rome. Na prvoj radionici priredili su kviz o Americi, priču o „američkom snu” i gledanje crtanog filma o Bendžaminu Frenklinu.

Amer ugao klub mladih 1  Amer ugao klub mladih 2 

Grupa  koja pohađa ove radionice, već niz godina pokazuje interesovanje za  neformalnim vidom obrazovanja. Trenutno u njoj ima sedam momaka i devet djevojaka.

Projekat koji podržavaju Danski i Italijanski Crveni krst, u saradnji sa „Američkim uglom”,  planirano je da traje do kraja ove godine.