Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sabirna akcija „Solidarnost na djelu“

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa kompanijama Voli i Mercator i ostalim partnerima, organizuje akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori. Akcija će biti realizovana 1. decembra, u okviru manifestacije Dani Crvenog krsta, u Podgorici, Kotoru, Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Budvi i Tivtu.
U akciji, koji tradicionalno nosi naziv „Solidarnost na djelu“, će biti uključeno preko sto volontera Crvenog krsta, koji će kupcima u prodajnim objektima dijeliti flajere sa informacijama o akciji i pozvati ih da i oni svojim donacijama daju značajan doprinos, uz poruku „Vaše malo, nekome puno“. Vidno će biti istaknute i korpe u kojima se sakuplja pomoć.


Crveni krst će 6. decembra organizovati konferenciju za medije, na kojoj će informisati javnost o količini prikupljene pomoći, koja će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, biti distribuirana socijalno najugroženijim porodicama u svim crnogorskim opštinama.


Kako bismo obezbijedili potrebnu pomoć, pozivamo građane da se priključe akciji. Prema procjenama Crvenog krsta, prioritetni artikli su: ulje, šećer, tjestenina, konzervirana hrana, gotove supe, higijenski artikli,…