Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Rominje iz kampova Konik posjetile Sutomore

Crveni krst Crne Gore je u četvrtak, 2. juna, kroz program „Izgradnja otpornosti RE lica u Crnoj Gori“, koji podržava Danski Crveni krst, organizovao jednodnevni izlet za 50 pripadnica RE (Romi, Egipćani) populacije iz kampova Konik.

U okviru jednodnevnih izleta, koji su redovnim polaznicama radionica Porodičnog centra organizovani više puta godišnje, Romkinje imaju priliku da se izmjeste iz svakodnevnog okruženja i posjete kulturno-istorijske znamenitosti Crne Gore. Radionice Porodičnog centra, Crveni krst Crne Gore organzuje 3 puta sedmično za žene, buduće majke, majke i bake sa ciljem da ih redovno informiše o svim oblicima prevencije bolesti, važnosti zdravlja djeteta, žene i porodice, ali i da ih edukuje u sferi zanatskih djelatnosti, tako da žene imaju priliku i da kroz šivaće radionice kreiraju odjevne predmete koje kasnije mogu prodati ili ih nositi.

Romkinje u Sutomoru 2016

 Pored posjete obali Crne Gore, žene su posjetile i trening centar Crvenog krsta Crne Gore, Dom solidarnosti u Sutomoru, u kojem su se odmorile i gdje im je upriličen besplatan ručak.

U okviru ovog projekta, do kraja godine, planirane su još dvije posjete gradovima koje članice Porodičnog centra odaberu.