Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Rekreativni odmor dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst Crne Gore, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, organizuje rekreativni odmor za dobrovoljne davaoce krvi iz Crne Gore, u Domu solidarnosti u Sutomoru od 2. do 7. septembra o.g..

Crveni krst Crne Gore, na osnovu Zakona o Crvenom krstu i Zakona o obezbjeđivanju krvi, vodi brigu o dobrovoljnim davaocima krvi, pa je i ovo način da se valorizuje doprinos davalaca krvi putem čega Crveni krst Crne Gore ostvaruje svoju motivacionu ulogu na ovom planu.

U Domu solidarnosti će boraviti 80 dobrovoljnih davalaca krvi iz skoro svih crnogorskih opština, koje će uputiti opštinske organizacije Crvenog krsta, u saradnji sa klubom dobrovoljnih davalaca krvi i nadležnom službom za transfuziju krvi.

Boravak u Sutomoru je rekreativnog karaktera, ali će biti iskorišćen i za dogovor o koordiniranom djelovanju. S tim u vezi se 4. septembra o.g. u 14 sati u Domu solidarnosti u Sutomoru organizuje radni sastanak sa davaocima na temu: »Aktuelna pitanja u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi«.

Sastanak ima za cilj da se, uz učešće predstavnika klubova dobrovoljnih davalaca krvi, Zavoda za transfuziju krvi, predstavnika resornog Ministarstva, Fonda zdravstva i Crvenog krsta, kao nosilaca ove značajne društvene djelatnosti, sagledaju prisutni problemi i utvrde mjere i aktivnosti za unapređivanje i razvoj dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori.