Претрага
Close this search box.
Rekreativni odmor dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst Crne Gore, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, organizuje rekreativni odmor za dobrovoljne davaoce krvi iz Crne Gore, u Domu solidarnosti u Sutomoru od 2. do 7. septembra o.g..

Crveni krst Crne Gore, na osnovu Zakona o Crvenom krstu i Zakona o obezbjeđivanju krvi, vodi brigu o dobrovoljnim davaocima krvi, pa je i ovo način da se valorizuje doprinos davalaca krvi putem čega Crveni krst Crne Gore ostvaruje svoju motivacionu ulogu na ovom planu.

U Domu solidarnosti će boraviti 80 dobrovoljnih davalaca krvi iz skoro svih crnogorskih opština, koje će uputiti opštinske organizacije Crvenog krsta, u saradnji sa klubom dobrovoljnih davalaca krvi i nadležnom službom za transfuziju krvi.

Boravak u Sutomoru je rekreativnog karaktera, ali će biti iskorišćen i za dogovor o koordiniranom djelovanju. S tim u vezi se 4. septembra o.g. u 14 sati u Domu solidarnosti u Sutomoru organizuje radni sastanak sa davaocima na temu: »Aktuelna pitanja u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi«.

Sastanak ima za cilj da se, uz učešće predstavnika klubova dobrovoljnih davalaca krvi, Zavoda za transfuziju krvi, predstavnika resornog Ministarstva, Fonda zdravstva i Crvenog krsta, kao nosilaca ove značajne društvene djelatnosti, sagledaju prisutni problemi i utvrde mjere i aktivnosti za unapređivanje i razvoj dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori.