Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Regionalni direktor MFCK-a u za Evropu u posjeti Crvenom krstu Crne Gore

Regionalni direktor Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK) za Evropu Simon Missiri i šefica klastera za Centralnu Evropu Mette Petersen danas, 28. avgusta, borave u posjeti Crvenom krstu Crne Gore.

Povod za posjetu delegacije MFCK-a je upoznavanje sa aktivnostima koje sprovodi naše nacionalno društvo, kao i sa programskim prioritetima za naredni period. 

Predstavnici MFCK-a su se na početku boravka u Crnoj Gori sreli sa delegacijom Crvenog krsta Crne Gore, generalnom sekretarkom Jelenom Dubak i programskih saradnicima. Pored posjete sekretarijatu, gosti iz Budimpešte će posjetiti projektne aktivnosti koje se realizuju za različite ciljne grupe romske populaciju u kampovima na Koniku. Nakon toga će biti organizovan obilazak Opštinske organizacije Crvenog krsta Nikšić, gdje će predstavnici MFCK-a imati priliku da se upoznaju sa programima koje naše lokalne organizacije sprovode na terenu, a to su: rad sa mladima, briga o starijima, dobrovoljno davalaštvo krvi, prva pomoć i ostale. Završetak boravka u Crnoj Gori je planiran za posjetu edukativnom centru Crvenog krsta Crne Gore, Domu solidarnosti u Sutomoru. To će biti prilika i za susret sa predsjednicom našeg nacionalnog društva Gordanom Mijović, kao i za sumiranje utisaka posjete.

Posjeta IFRC avgust 2017

Ovaj događaj je veoma važan za Crveni krst Crne Gore, jer je Međunarodna federacija jedan od najznačajnijih partnera našoj organizaciji u sprovođenju brojnih aktivnosti i unaprjeđenju kapaciteta. Tako će boravak visoke delegacije MFCK-a u Crnoj Gori biti dobra prilika da predstavimo naše najznačajnije aktivnosti i da razgovoramo o mogućnostima saradnje i podrške u narednom periodu.