Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Regionalna radionica na temu Brige o starima

Crveni krst Crne će 10. i 11. novembra 2011. godine u hotelu Crna Gora u Podgorici biti domaćin Regionalne radionice na temu Brige o starima, koja se organizuje uz podršku Austrijskog Crvenog krsta, Italijanskog Crvenog krsta, Austrijske agencije za razvoj i ERSTE Fondacije.

 

Na radionici će biti razmatrane aktivnosti na podizanju svijesti o potrebama starih lica i njihovih prava; preporuke za održivost programa brige o starima, kao i izazovi koji se pojavljuju na ovom polju djelovanja.

 

Ovakvi susreti su uvijek dobra prilika i da predstavnici Crvenog krsta Crne Gore razmijene svoja iskustva sa kolegama iz okruženja (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije), ali i sa partnerima iz Crne Gore koji djeluju u ovoj oblasti (lokalne samouprave, centri za socijalni rad, domovi za stare, nevladine organizacije,…).

 

Drugi dan radionice, na kojem će učestvovati predstavnici nacionalnih društava Crvenog krsta iz Jugoistočne Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Rumunija) će razmatrati preporuke sa Konferencije Brige o starima, koja je održana u junu ove godine u Sutomoru, a tiču se tema: Usluge za stara lica; Aktivno starenje; Treninzi za volontere i Prakse u zastupanju.

 

Radionicu će zvanično otvoriti generalni sekretar Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak i predstavnik Ministarstva rada i socijalnog staranja, u četvrtak, 10. novembra o.g, u 10 sati (Zeleni salon hotela Crna Gora).