Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Realizovan projekat podrške Vlade Švajcarske

Podijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa širom Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je ovih dana završio realizaciju tromjesečnog projekta „Pružanje humanitarne podrške stanovništvu socijalno ugroženom pandemijom Covid 19 u Crnoj Gori“, koji je podržala Vlada Švajcarske.

 Ukupna vrijednost projekta je bila skoro 190 000 eura, a on je bio usmjeren na saniranje humanitarnih posljedica pandemije od korona virusa. Podrškom je bilo obuhvaćeno ukupno četiri hiljade porodica iz svih crnogorskih opština, koje su dobile pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Tako je ukupno podijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa.

IMG 0139

Podrška koju smo dobili od Vlade Švajcarske nam je puno pomogla da odgovorimo na brojne zahtjeve koje smo dobili od strane naših korisnika, kojih je u toku epidemije bilo drastično više u odnosu na redovne okolnosti. Nadamo se da smo na ovaj način uspjeli da ublažimo njihovu socijalnu ugroženost i u određenoj mjeri unaprijedimo kvalitet života, što je i bio cilj projekta. Ova pomoć je stigla u periodu kad je to bilo najpotrebnije, pa smo zbog toga posebno zahvalni Vladi Švajcarske i njenim predstavnicima sa kojom smo imali veoma lijepu saradnju i koji su na pravi način razumjeli potrebe naših građana. Mi i dalje nastavljamo sa aktivnostima i podjelom pomoći najugroženijima, ali se nadamo da su najveći humanitarni izazovi kad je korona virus u pitanju za nama„, izjavila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak. Ona je podsjetila da je Crveni krst Crne Gore od početka epidemije podijelio pomoć za oko 38000 socijalno najugroženijih porodica, koje su dobile ukupno preko 55000 humanitarnih paketa pomoći.

IMG 0371

Podrška Vlade Švajcarske je realizovana u saradnju sa Operativnim štabom za upravljanje donacijama Nacionalnog koordinacionog tijela i Vladom Crne Gore.