Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Reagovanje na tekst “Crveni krst ne da radnicima šatore”, objavljenom u dnevnim novinama “Dan”

Reagovanje Crvenog krsta Crne Gore povodom teksta koji je objavljen dana 8. aprila o.g. u dnevnim novinama “Dan”, na strani 6, pod naslovom “Crveni krst ne da radnicima šator”, koji potpisuje J.V:

Prostorije Crvenog krsta Crne Gore je, 7. aprila, posjetio predstavnik radnika “Metalca”, gospodin Jauković, i tom prilikom tražio šator, sa namjerom da isti bude postavljen na mjestu okupljanja radnika. Predstavnik Crvenog krsta, zadužen za logistička pitanja je, gospodinu Jaukoviću objasnio da Crveni krst ima nadležnost da podiže šatore u vanrednim i drugim situacijama, sa ciljem pružanja pomoći ugroženim građanima, ali naša organizacija nema ovlašćenje da samoinicijativno podiže šatore na javnim površinama, bez prethodnog odobrenja nadležnih institucija. Sve je ovo objašnjeno gospodinu Jaukoviću, tako da se, ni u kom slučaju, nije mogao izvući zaključak da Crveni krst ne želi da podigne šator jer bi se na taj način solidarisao sa radnicima.

Mi razumijemo tešku situaciju u kojoj se radnici nalaze, ali to ne smije biti razlog kršenja našeg mandata i djelovanja izvan naših ovlašćenja.