Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Razmjena iskustva sa Hrvatskim Crveni križom – obuka o prikupljanju sredstava

U Crvenom krstu Crne Gore su, 27. aprila, boravili predstavnici Hrvatskog Crvenog križa, sa ciljem razmjene znanja, informacija i iskustava u oblasti prikupljanja sredstava.

Crveni krst Crne Gore je prepoznao oblast prikupljanja sredstava kao jednu od prioritetnih za dalji razvoj organizacije, pa je u tu svrhu pozvao kolege iz Hrvatskog Crvenog križa da podijele svoja iskustva, naučene lekcije, ali i izazove sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

Imajući u vidu da naša dva nacionalna društva djeluju u sličnim kontekstima i sprovode slične aktivnosti, ovaj jednodnevni sastanak je bio odlična prilika za upoznavanje sa načinom njihovog rada u ovoj oblasti.

HCK obuka

Tokom sastanka bilo je riječi o vrstama i metodama prikupljanja sredstva, pravnim aktima koji su podloga za obavljanje ove aktivnosti, donatorima, projektima…

Sastanku su prisustvovali zaposleni u Sekretarijatu Crvenog krsta Crne Gore, dok su iskustva iz Hrvatske prenijele kolege Drinka Sopta i Tomislav Koren iz Službe za prikupljanje sredstava i izdavaštvo u Hrvatskom Crvenom križu.