Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Radionice na temu „Promocije humanih vrijednosti“

Nakon uspješno završene edukacije volontera, opštinske organizacije Crvenog krsta Crne Gore, realizuju radionice „Promocija humanih vrijednosti” u osnovnim školama.

 

Organizacije koje su realizovale radionice su: Bar, Berane, Mojkovac, Nikšić, Plav, Šavnik, Tivat, Pljevlja i Rožaje. Osim već pomenutih aktivnosti, realizovane su i lokalne obuke u cilju uključivanja što većeg broja volontera u program.


Edukaciju „Promocija humanih vrijednosti” pohađali su predstavnici 16 opštinskih organizacija – sekretari, volonteri i prosvjetni radnici. U prvoj aktivnosti, započetoj 2011. godine, organizacije Crvenog krsta iz Podgorice, Cetinja, Plava, Mojkovca i Bara ostvarile su značajne rezultate i uspostavile dobru bazu u osnovnim školama. Veliki broj volontera, kao i učesnika, aktivno realizuje radionice na uvijek aktuelne teme: Tolerancija, Diskriminacija i stigmatizacija, Dječija prava, Nasilje u elektronskim medijima, Rodna jednakost i Lični i kulturni identitet.


Nakon pripremnih radinica i seminara za razmjenu iskustava, organizacije su spremne da u septembru, sa novom školskom godinom, krenu u realizaciju radionica u osnovnim školama.