Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Radionica o klimatskim promjenama

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa državnim institucijama i Austrijskim Crvenim krstom, a uz podršku Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i Klimatskog centra Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, organizuje Radionicu o klimatskim promjenama u Jugoistočnoj Evropi, koja će se održati od 16 – 18. maja 2009. godine u Domu solidarnosti u Sutomoru.

Cilj Radionice je podizanje svijesti o humanitarnim posljedicama klimatskih promjena u Jugoistočnoj Evropi i njegovanje partnerstava među učesnicima kako bi bili što bolje pripremljeni za eventualne nesreće povezane sa klimatskim promjenama.

 

Tokom Radionice ce biti predstavljene i razmotrene, između ostalih, i sljedeće teme: opšti uvid u klimatske promjene, humanitarne posljedice klimatskih promjena u Jugoistočnoj Evropi, najbolja iskustva u odgovoru na nesreće i pripremljenost na klimatske promjene, zajednička i koordinisana aktivnost sa relevantnim zainteresovanim stranama, rano upozorenje i upotreba vremenske prognoze. Pored prezentacija, radionica će se sastojati i od grupnog rada, tokom kojeg će učesnici razmjenjivati mišljenja i iskustva i dolaziti do zajedničkih zaključaka.

 

Učesnici Radionice će, pored predstavnika Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/ Crvenog polumjeseca biti predstavnici sljedećih nacionalnih društava Crvenog krsta/ Crvenog polumjeseca: Albanije, Azerbejdžana, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Gruzije, Bugarske, Izraela, Rumunije, Malte, Kipra, Austrije i Crne Gore.

 

Aktivno učešće će uzeti i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva turizma i zaštite životne sredine, Hidrometeorološkog zavoda i Instituta za javno zdravlje.