Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Prvi dio akcije prikupljanja pomoći za stanovnike Albanije traje do kraja decembra

Na žiro račun Crvenog krsta Crne Gore do sada uplaćeno skoro 100 000 eura

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, aktivirao žiro račun na koji je do danas uplaćeno 99 783,21 eura od strane građana, ali i privrednih i drugih subjekata.

Prvi dio akcije prikupljanja pomoći traje do 25. decembra, kako bi Crveni krst Crne Gore do kraja godine uplatio prikupljena sredstva Crvenom krstu Albanije, koji aktivno pruža pomoć ugroženom stanovništvu.

„Veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima prikupljanje pomoći za stanovnike Albanije i ovim putem zahvaljujemo svima koji su uplatili novac na naš račun. Akciju ćemo nastaviti i sljedeće godine, ali želimo što prije da uplatimo sredstva koja smo do sada prikupili, kako bismo dali dodatni direktni doprinos saniranju posljedica zemljotresa. Nije kasno da se u akciju uključe i drugi zainteresovani. Broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke“, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore je u stalnom kontaktu sa Crvenim krstom Albanije, u skladu sa čijim potrebama organizuje svoje djelovanje na pružanju podrške ugroženom stanovništvu. Tako je do sada, pored prikupljanja finansijske podrške, u kolektivne centre u Draču i Liježu upućena pomoć, koja se sastojala od garderobe, kreveta, dušeka, ćebadi, prekrivača… 

„I dalje ćemo pratiti djelovanje Crvenog krsta Albanije i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći. Podsjećamo da je MFCK objavila preliminarni apel za pružanje podrške Crvenom krstu Albanije. On iznosi 3 miliona CHF (švajcarskih franaka). Zato je prikupljanje finansijske podrške najbolji način da pomognemo u datoj situaciji, jer će finansijska sredstva biti najpotrebnija za dugoročno saniranje posljedica zemljotresa. Ipak, ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna dodatno da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima“ – pojašnjeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.