Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Promocija humanosti i podizanje glasa mladih

Crveni krst Crne Gore domaćin međunarodnog kampa za mlade „Atlantis XV“

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Centrom za saradnju na Mediteranu (CCM) Španskog Crvenog krsta organizuje 15. Mediteranski kamp za mlade „Atlantis“, koji će biti održan u Domu solidarnosti u Sutomoru, od 19. do 26. jula.

Naziv ovogodišnjeg kampa je „Promocija humanosti i podizanje glasa mladih“, jer je cilj događaja da se, korišćenjem međukulturalnog dijaloga, izgrade kapaciteti mladih kao agenata pozitivnih promjena u svojim multikulturalnim zajednicama. Time se želi uticati na razbijanje stereotipa i diskriminacije, koji su i dalje prisutni u mnogim društvima. „Atlantis“ se organizuje petnaesti put i predstavlja nastavak prethodnih, na čijem je iskustvu i kreiran. Tako su Liderstvo i Angažovanje mladih prepoznati kao najaktuelnije teme, koje će se tokom kampa razmatrati. Učesnici će na interaktivnim radionicama razgovarati i o socijalnoj inkluziji, vještinama liderstva, mladima kao agentima promjena u ponašanju i sl.

Facebook-cover-01

„Atlantis XV“ će okupiti ukupno oko 80 mladih iz nacionalnih društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca sa Mediterana. Otvaranje kampa je planirano za petak, 19. jul, u 18 sati, kada će se prisutnima obratiti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore Gordana Mijović i potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović.

Organizovanje ovakvog događaje je važno kako za Crveni krst Crne Gore, koji kao domaćin okuplja veliki broj volontera koji će razmijeniti iskustva na različite aktuelne humanitarne teme, ali i za Crnu Goru, jer je programom kampa predviđeno da se učesnici upoznaju i sa ljepotama naše države, kao značajne turističke destinacije.