Претрага
Close this search box.
Prikupljene dovoljne količine polovne garderobe

Crveni krst Crne Gore je prikupio dovoljne količine pomoći u polovnoj garderobi, i ovim putem obavještavamo građane da, za sada, na osnovu informacija od predstavnika Crvenog krsta Bosne i Hercegovine i Crvenog krsta Srbije, ova vrsta pomoći nije potreba i molimo da se donacije usmjere na konzerviranu hranu, hranu za bebe, higijenske artikle i vodu.

Značajna pomoć je prikupljena i putem uplata na žiro račun Crvenog krsta otvoren kod Hipotekarne banke, i to 155 314,84 eura. Crveni krst Crne Gore je otvorio žiro račun i kod NLB Montenegro Banke, kako bi se i klijenti ove banke aktivnije uključili u prikupljanje pomoći. Broj žiro računa je: 530-77788-31, a do 15:30 na ovaj žiro račun je uplaćen iznos od 3 592 eura. Provizije se na uplate ove vrste ne plaćaju.

foto 1

Građani Crne Gore su veoma aktivni i u slanju SMS-ova ka humanitarnom broju. Na ovaj način je, posredstvom Telenor i Telekom mreže, poslato 108 536 poruka. Značajno je napomenuti da je slanje poruka oslobođeno plaćanja PDV-a, pa cjelokupan iznos poruke od jednog eura ide u humanitarne svrhe, za  prikupljanje pomoći za ugrožene u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Putem brojnih sabirnih akcija koje su organizovane su prikupljene velike količine pomoći u garderobi, hrani, higijenskim artiklima, vodi. Volonteri Crvenog krsta rade na pakovanju pomoći, pa će distribucija iste na teren biti organizovana u skladu sa potrebama ugroženih stanovnika Bosne i Srbije, o čemu se naša organizacija informiše u komunikaciji sa Crvenim krstom Bosne i Crvenim krstom Srbije.

foto2

Crveni krst Crne Gore je direktno uputio ili bio posrednik u transportu velikih količina pomoći ka Bosni i Srbiji. Ukupno je do sada poslato 42309 litara vode, 19127 komada različite konzervirane hrane, 2 547 higijenskih artikala, 204 para gumenih čizama, 204 kanistera za vodu, 600 ćebadi, paleta hrane, higijene i odjeće za djecu, 3 palete garderobe za odrasle.

Ovim putem podsjećamo javnost da Crveni krst Crne Gore finansijsku pomoć prikuplja isključivo putem uplata na žiro račun i donatorskih brojeva.