Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori

Crveni krst Crne Gore tokom novembra tradicionalno sprovodi akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice „Solidarnost na djelu“.

Ova akcija svoje opravdanje nalazi u socio-ekonomskom ambijentu u kojem živimo, posebno imajući u vidu činjenicu da je u Crnoj Gori materijalnim obezbjeđenjem bila obuhvaćena 8 961 porodica i 26 873 članova porodica (podaci Monstata-a za 2016. godinu), dok 8,6% stanovnika živi ispod linije siromaštva (podaci Monstata za 2013. godinu). Na spiskovima opštinskih organizacija Crvenog krsta se nalazi oko 2500 porodica koje nam se u kontinuitetu javljaju za pomoć, a neke od njih nisu obuhvaćene drugim vidom podrške.

Naša organizacija se trudi da odgovori na potrebe najugroženijih, što često nije lako, iz razloga što je sve manje donatora, posebno onih koji su spremni da obezbijede materijalnu pomoć za ugrožene.

Cilj nam je da se u akciju uključi što više subjekata. Tako opštinske organizacije sprovode akciju u saradnji sa prodajnim lancima Voli, Mercator Crna Gora, Laković, Domaća trgovina i Megapromet. Volonteri Crvenog krsta su tokom akcije prisutni u prodajnim objektima i kupce pozivaju da, u okviru svoje redovne kupovine, doniraju i prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene sugrađane. Pored navedenog, Crveni krst Crne Gore poziva i kompanije i organizacije u Crnoj Gori, da i oni daju svoj doprinos doniranjem prehrambenih artikala za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori.

Poster solidarnost bez datuma-page-001

Naša organizacije će se donatorima zahvaliti uručivanjem zahvalnica, na svečanosti koju organizujemo povodom proslave Dana Crvenog krsta Crne Gore, 29. novembra.

I ovu priliku koristimo da pozovemo sve donatore da se uključe u prikupljanje pomoći u vidu prehrambenih i higijenskih artikala, a prikupljena pomoć će putem opštinskih organizacija Crvenog krsta biti podijeljenja socijalno najugroženijim porodicama, u Danima Crvenog krsta (29. novembar – 6. decembar).