Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Prikupljanje pomoći u Mall-u of Montenegro

Mall of Montenegro i Mercator, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, u petak i subotu (17. i 18. februara o.g), od 8-22h, organizuju akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo ugroženo vremenskim nepogodama. Zainteresovani građani mogu u marketu Mercator, u Mall-u of Montenegro, donirati prehrambene i higijenske artikle, koje će, kroz pakete humanitarne pomoći, Crveni krst naknadno distribuirati.

 

Crveni krst Crne Gore je nastavio i sa slanjem pomoći ugroženim opštinama. Danas će Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić dobiti pakete sa hranom i higijenom za 70 porodica, dok je za Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Bar upućena humanitarna pomoć za 50 porodica .

 

U našem distributivnom centru je u toku pakovanje paketa pomoći od donacija koje smo dobili od raznih donatora.

 

Pomoc_Mall_1 Pomoc_Mall_2

 

Crveni krst Crne Gore i dalje prima pomoć od donatora. Tako su našoj organizaciji proslijeđene namirnice, koje je Montenegro Phototrekking prikupio u jučerašnjoj akciji koja je organizovana u Delti. Uplate primamo i od građana i organizacija. Danas su sredstva donirali Odbojkaški savez Crne Gore i Vujović Marko.

 

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedeće:


Crveni krst Glavnog grada Podgorica – Aktivisti Crvenog krsta Podgorica su danas posjetili vozače kamiona iz susjednih zemalja, koji su smješteni na Bioču, jer nemaju mogućnost povratka u svoje zemlje, zbog neprohodnosti puteva. Za njih 50 su podijeljeni kuvani obroci i osnovna sredstva za higijenu, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore.

 

Pomoc_Mall_3 Pomoc_Mall_4

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta Kolašin – Sinoć je dostavljena nafta za mašine Crnagoraputa, kao i hrana i lijekovi za 2 porodice u mjestu Skrbuša. Pomoć u hrani i lijekovima je dopremljena i do jedne porodice u Bijelom potoku i jedne porodice u jestu Pčinja. I jutros je transportovana pomoć za ekipe Crnagoraputa koje čiste snijeg u mjestima Skrbuša i Jezerca. U svim ovim akcijama su učestvovali aktivisti Crvenog krsta, koji transport vrše uz pomoć svojih motornih sanki. Prehrambene artikle i lijekove obezbjeđuje Centar za socijalni rad. Ukupno je u dosadašnjim akcijama dostavljena pomoć za preko 300 porodica, u saradnji Crvenog krsta, Opštine i Centra za socijalni rad.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Podijeljeno tri paketa hrane i 9 paketa higijene za 9 porodica iz gradskih i prigradskih naselja.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – Distribuirana je pomoć za 105 porodica (429 članova), koja se sastojala u ulju, brašnu, šećeru, makaronama,…, a koju je obezbijedila Opština.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Danas je, u saradnji sa Lokalnom upravom i Centrom za socijalni rad, a uz pomoć Vojske i Policije, isporučena pomoć za 26 porodica u brašnu i paketima namirnica, lijekova i ćebadima, u najudaljenijoj mjesnoj zajednici – Bukovica. Podijeljena je i pomoć za dvije porodice u MZ Šljivansko. Crveni krst Pljevalja je dobio donaciju od preduzeća Vipeks iz Herceg Novog u tekstilnoj robi, u vrijednosti od 500 eura.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav – U toku dana je izvršena podjela paketa za 7 ugroženih porodica. Paketi su obezbijeđeni od strane Centra za socijalni rad. Volonteri su nastavili sa čišćenjem snijega kod starih i nemoćnih lica, u širem krugu grada.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje – Volonteri Crvenog krsta su bili angažovani u akcijama čišćenja najbitnijih lokacija u gradu. Danas je stigla humanitarna pomoć od Crvenog krsta Crne Gore, koja će u narednim danima biti distribuirana, u saradnji sa Kriznim štabom.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Danas su podijeljeni paketi sa hranom i higijenom za 25 porodica. Ustupljeno je Kriznom štabu 20 pari čizama za akcije čišćenja grada.

 

Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje – Volonteri su bili angažovani u akcijama čišćenja snijega i posjeti domaćinstvima radi uvida u njihove potrebe.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – Volonteri su posjetili tri staračka domaćinstva i pomogli im u čišćenju snijega, dok su dvije porodice pomognute u hrani i higijeni. U pripremi je distribucija hrane i higijene, koju je je obezbijedio Crveni krst Crne Gore. Ona će biti dijeljena u koordinaciji sa Kriznim štabom, za sto najugroženijih porodica.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevica – Tri porodice, kojima je snijeg urušio krov, su pomognute sa higijenskim artiklima i čizmama, koje je obezbijedio Crveni krst. Petnaest porodica je dobilo pomoć u hrani, preko Kriznog štaba. U toku je priprema raspodjele 26m ³ drva, koje je donirala firma iz Berana.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad – Nastavljena je akcija podjele paketa hrane i higijene ugroženim građanima, iz gradskih i prigradskih mjesta. Hranu je obezbijedila Opština, a higijenske artikle Crveni krst.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Šavnik – Volonteri su nastavili aktivnosti čišćenje snijega.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar – Aktivisti Crvenog krsta su posjetili stanovnike teško pristupačne MZ Crmnica. Za desetak njih je obezbijeđena pomoć u osnovnim životnim namirnicama i lijekovi. Volonteri su ovim stanovnicima pružili pomoć i u čišćenju snijega i ostalim sitnim poslovima.

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Tuzi – Podijeljena pomoć u hrani za četiri porodice. Sredstva je obezbijedila Opština.

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Golubovci – Distribuirana je pomoć u hrani i higijeni za 20 porodica. Hranu je obezbijedila NVO Zeta eksport, a higijenske artikle Crveni krst.