Претрага
Close this search box.
Prenesena sredstva za pomoć ugroženom stanovništvu

Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju Crveni krst Crne Gore je 7. februara otvorio žiro račun za prikupljanje pomoći stanovništvu ovih zemalja, a aktiviran je i SMS broj kod sva tri telefonska operatera preko kog građani slanjem poruke mogu da doniraju sredstva.

Crveni krst Crne Gore je do danas preko žiro računa kod Hipotekarne banke prikupio 146 586, 32 eura, uz šta je opredijelio i po 3 000 eura za Turski i Sirijski Crveni polumjesec.

Danas je izvršen prenos prve tranše direktno Turskom Crvenom polumjesecu u iznosu od 76 293, 16 eura, a isti iznos za Sirijski Crveni polumjesec će biti uplaćen u apel Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Podsjećamo da su i dalje otvoreni žiro račun kod Hipotekarne banke 520-5188-31 i SMS broj 15888 kod sva tri operatera preko kog slanjem jedne poruke građani mogu donirati 1 euro.

Pozivamo sve građane i privredna društva da nastave da daju svoj doprinos jer će oporavak u ovim područjima nakon katastrofalnog zemljotresa trajati dugo i biće neophodna kontinuirana podrška.