Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Predstavnici Crvenog krsta posjetili vrtić Zvončić

U ponedeljak, 26. oktobra, predstavnici Crvenog krsta Crne Gore posjetili su vrtić Zvončić (Masline) kako bi, na inicijativu roditelja i vaspitača, predstavili djeci čime se Crveni krst bavi.

Prezentaciji je prisustvovalo oko 50 mališana starije grupe (5 godina) i nekoliko vaspitačica. Oni su kroz četrdesetominutno druženja čuli priču o toma kada, gdje i zašto je nastala ova organizacija, kome sve pomaže i koji su neki od principa kojima se vodi. Pored toga, djeca su se i sama uključivala u diskusiju o tome šta znači biti dobar i pomagati nekome, kao i kada su oni posljednji put i na koji način nekome pomogli. Mališani su bili jako zainteresovani da čuju i šta treba da prenesu svojim roditeljima, tj. na koji način oni mogu da doprinesu aktivnostima organizacije.  Iako jako mali, pokazali su veliko interesovanje za ovu temu i izrazili želju da u narednom periodu organizuju humanitarnu akciju i posjete Crveni krst Crne Gore.

Vrtic Zvoncic

 Crveni krst Crne Gore kontinuirano sprovodi ove vrste aktivnosti, jer je dobro da djeca u što ranijem stadijumu usvoje humane principe.