Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Predstavnici CKCG prisustvovali svečanom obilježavanju 70 godina Crvenog krsta Makedonije

Delegacija Crvenog krsta Crne Gore, u sastavu Gordana Mijović, predsjednica; Jelena Dubak, generalna sekretarka; Goran Petrušić, koordinator za djelovanje u nesrećama i Nataša Uskoković, međunarodna saradnja, boravili su u periodu od 16. do 18. marta 2015. godine u Skoplju, povodom svečanog obilježavanja 70 godina od osnivanja Crvenog krsta Makedonije.


Proslava se organizovala pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Makedonije, a pod sloganom „Hodajmo zajedno“, dok je svečana akademija upriličena u Nacionalnom makedonskom pozorištu u Skoplju.

Domaćini su gostima uručili medalje povodom obilježavanja jubileja, a zvanice su imale prilike i da obiđu terenske aktivnosti na glavnom gradskom trgu u Skoplju.

Delegacija Crvenog krsta Crne Gore je održala i bilateralni sastanak sa Generalnim sekretarom Crvenog krsta Makedonije, gdje su dogovoreni dalji koraci već uspješne saradnje koja se ostvaruje između dva nacionalna društva. 

Svečanom obilježavanju jubileja su, pored predstavnika Crvenog krsta Crne Gore, prisustvovale i delegacije iz sljedećih nacionalnih društava: Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Kosova, Italije, kao i predstavnici Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.  

Pored ovoga, delegacija Crvenog krsta Crne Gore je bila i gost predsjednika Crvenog krsta Makedonije u Velesu i imala susret sa gradonačelnikom Velesa i sekretarom i članovima Upravnog odbora Opštinske organizacije Crvenog krsta Velesa, gdje su se razmjenila iskustva i dogovorila dalja saradnja.