Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Predstavnici CKCG-a u Beogradu na sastanku povodom projekta Briga o starima

Danas, 11. marta, je u Beogradu završen trodnevni sastanak partnera koji će u narednom periodu sarađivati na implementaciji regionalnog projekta „Taking action on social inclusion for elderly“ (Preuzimanje akcije za socijalnu inkluziju starijih).

 Cilj projekta je jačanje kapaciteta pet nacionalnih mreža organizacija civilnog društva u podizanju svijesti javnosti i uticaju na procese donošenja odluka na temu inkluzije starijih u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji. Projekat je finansiran iz fondova Evropske unije, a realizuju ga Crveni krst Srbije, Crveni krst Crne Gore, Crveni krst Makedonije, NVO Humanost (Makedonija), NVO Osmijeh (Bosna i Hercegovina), Albanska asocijacija za gerontologiju i gerijatriju (Albanija), uz podršku Crvenog krsta Austrije.

BoS sastanak BG 2016

Razlog za održavanje sastanka je bio upoznavanje partnera, detaljnije predstavljanje projekta, planiranje narednih koraka, razmjena iskustava iz pretnodno realizovanih projekata podržanih od strane EU i upoznavanje sa EU regulativama. Delegaciju Crne Gore su, pored dva predstavnika Crvenog krsta Crne Gore, činili i predstavnica Ministarstva rada i socijalnog staranja i NVO Humanitarac iz Nikšića.