Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Predstavljanje aplikacije „Pomozi sebi i drugima“

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Telenor fondacijom, organizuje konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljena mobilna aplikacija „Pomozi sebi i drugima“. 

 Konferencija će biti održana u četvrtak, 29. novembra, sa početkom u 13h, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore (ul. Jovana Tomaševića 6, Podgorica).

Kreiranje aplikacije je imalo za cilj da svima zainteresovanima pruži detaljne informacije iz domena djelovanja Crvenog krsta, a koje se odnose na reagovanje u redovnim i vanrednim okolnostima. Informacije koje korisnici budu preuzeli putem aplikacije, u potrebnom trenutku mogu pomoći samim korisnicima ili nekome u njihovom okruženju i ujedno im pružiti informacije kako oni mogu korisno djelovati i biti društveno odgovorni (npr. ko su socijalno najugroženije grupe i kako im pomoći; ko, koliko često i na koji način može dobrovoljno dati krv; kako postupati u slučaju različitih elementarnih nepogoda; kako pružiti prvu pomoć i sl). Aplikacija je izrađena uz podršku Telenor fondacije, kroz konkurs „Uključi se digitalno“.

Kako se konferencija za medije održava na Dan Crvenog krsta Crne Gore, 29. novembar, kada počinje i manifestacija Dani Crvenog krsta, koja traje do 6. decembra, tako će na njoj biti predstavljene i aktivnosti čije je realizovanje planirano u ovim danima, kao i rezultati rada Crvenog krsta Crne Gore u prethodnom periodu.

Na konferenciji će se prisutnima obratiti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.