Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Predsjednik Vujanović primio delegaciju Crvenog krsta Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je 17. novembra 2010. godine  delegaciju Crvenog krsta Crne Gore: Asima Dizdarevića, predsjednika, Jelenu Darmanović i Milicu Kovačević – programske koordinatore Crvenog krsta.

 

Predsjednik Vujanović je, u susret važnom jubileju – 135 godina od osnivanja Crvenog krsta u Crnoj Gori, naglasio značaj djelovanja ove organizacije i iskazao poštovanje za humanitarnu misiju koju ima i svojim djelovanjem afirmiše Crveni krst Crne Gore, koji je kao nezavisno, medjunarodno priznato nacionalno društvo obnovio svoj medjunarodno – pravni subjektivitet.

 

prijem_kod_predsjednika

 

Članovi delegacije su upoznali predsjednika Vujanovića sa brojnim programskim aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore, naglašavajući da ova organizacija vrši intenzivne pripreme za obilježavanje predstojećeg jubileja – 135 godina od svog osnivanja, čija će se centralna svečanost održati 29. novembra 2010. godine na Cetinju, istučući da je riječ o datumu od značaja za istoriju ove organizacije i državu Crnu Goru.