Претрага
Close this search box.
Predsjednik Vujanović primio delegaciju Crvenog krsta Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je 17. novembra 2010. godine  delegaciju Crvenog krsta Crne Gore: Asima Dizdarevića, predsjednika, Jelenu Darmanović i Milicu Kovačević – programske koordinatore Crvenog krsta.

 

Predsjednik Vujanović je, u susret važnom jubileju – 135 godina od osnivanja Crvenog krsta u Crnoj Gori, naglasio značaj djelovanja ove organizacije i iskazao poštovanje za humanitarnu misiju koju ima i svojim djelovanjem afirmiše Crveni krst Crne Gore, koji je kao nezavisno, medjunarodno priznato nacionalno društvo obnovio svoj medjunarodno – pravni subjektivitet.

 

prijem_kod_predsjednika

 

Članovi delegacije su upoznali predsjednika Vujanovića sa brojnim programskim aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore, naglašavajući da ova organizacija vrši intenzivne pripreme za obilježavanje predstojećeg jubileja – 135 godina od svog osnivanja, čija će se centralna svečanost održati 29. novembra 2010. godine na Cetinju, istučući da je riječ o datumu od značaja za istoriju ove organizacije i državu Crnu Goru.