Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Predsjednik Crne Gore primio delegaciju CKCG-a

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas delegaciju Crvenog krsta Crne Gore: Asima Dizdarevića, predsjednika, Slobodana Kalezića, generalnog sekretara i Milicu Kovačević, saradnika za informisanje.

Članovi delegacije su upoznali predsjednika Vujanovića sa brojnim programskim aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore, ističući složenost poslova vođenja menadžmenta kampa Konik, kao i potrebu brže implementacije zakonskih rješenja u segmentu programskih aktivnosti koji se odnose na obuku iz prve pomoći kandidata za vozače. Takođe su obavijestili predsjednika Vujanovića o sadržajima aktuelne manifestacije „ Dani Crvenog krsta “, koja predstavlja nedjelju pojačanog djelovanja i promocije uloge i značaja ove organizacije. Članovi delegacije su istakli da Crveni krst Crne Gore iduće godine proslavlja 135 godina od svog osnivanja i tim povodom iskazali želju da se ovaj jubilej obilježi pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore.

prijem_kod_predsjednika

Predsjednik Vujanović je naglasio značaj rada i djelovanje ove organizacije i iskazao svoje poštovanje za dosljedno uvažavanje humanitarnih principa i vrijednosti na kojima počiva misija Crvenog krsta Crne Gore, koji je, kao nezavisno, međunarodno priznato nacionalno društvo, obnovio svoj međunarodno – pravni subjektivitet.

Predsjednik Vujanović je, prihvatajući pokroviteljstvo nastupajućeg jubileja – 135 godina Crvenog krsta na prostoru Crne Gore – ocijenio da se radi o vrijednom datumu, od značaja za ovu organizaciju, ali i za državu Crnu Goru, koja je, kroz međunarodno prepoznate aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore, mnogo puta dokazala svoj human odnos prema licima kojima je ovakav vid pomoći i podrške neophodan.