Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Predavanje o dobrovoljnom davanju krvi za maturante SSŠ „Ivan Uskoković“

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, organizovao je danas, 23. marta, vaspitno-motivaciono predavanje za oko 70 maturanata Srednje stručne škole „Ivan Uskoković“, u Podgorici, iz oblasti dobrovoljnog davanja krvi.

U cilju podsticanja i motivisanja učenika ove škole, tim Crvenog krsta i Zavoda, održao je predavanje o tome koliko je važno da se baš mladi ljudi uključe i dobrovoljno daju krv, kako bi se uticalo na poboljšanje nivoa davalaštva krvi Crnoj Gori, generalno. Mladi su danas dobili informacije kako, kada i gdje dobrovoljno mogu dati krv, koliko često, šta treba da urade prije i poslije davanja krvi, ali i da se upoznaju sa samom procedurom kroz koju svaki davalac krvi prolazi u Zavodu. Akcija davanja krvi pomenutih maturanata, zakazana je za petak 25. mart.

U narednom periodu motivacioni tim Crvenog krsta i Zavoda, održaće predavanja i u Srednjoj ekonomskoj školi, kao i gimnaziji u Podgorici i Tuzima, hemijskoj školi, ali i u nekim srednjim školama van Podgorice.