Претрага
Close this search box.
POZIV (ZA NEZAPOSLENE ŽENE) ZA POHAĐANJE OBUKE ZA PRUŽANJE USLUGE POMOĆ U KUĆI

Crveni krst Crne Gore poziva nezaposlene žene, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje III obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge gerontodomaćice za pružanje podrške starijim osobama).

Obuka se sprovodi po akreditovanom programu, koji traje 5 dana tokom kojih učesnice imaju priliku da nauče više o: programu pomoć u kući; strukturi korisnika i njihovim potrebama; obavezama gerontodomaćica; motivaciji za rad; timskom radu; organizaciji vremena; prevenciji sindroma izgaranja; obavljanju kućnih poslova; higijeni prostora; aktivnom slušanju; komunikaciji sa starijim osobama sa oštećenjem sluha i/ili vida; rešavanju konflikata; porodičnim odnosima; nasilju nad starijima; mentalnom zdravlju starijih; pružanju prve pomoći…

Obuke se organizuju u Domu solidarnosti Crvenog krsta, u Sutomoru, a sve troškove smještaja, ishrane i prevoza pokriva Crveni krst Crne Gore. Nakon završene obuke, učesnice dobijaju sertifikat.

Sve zainteresovane žene mogu se prijaviti na mail: igor.jokanovic@ckcg.me  

Potrebno je poslati sljedeće podatke: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon i opštinu iz koje dolazite. Broj mjesta je ograničen. Održavanje treće obuke je planirano od 17. do 21. septembra i prijave za nju traju do 15. septembra.

Iskoristite priliku da steknete značajna znanja i vještine, kao i sertifikat, koji vam može pomoći da lakše dođete do posla.