Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Poziv nezaposlenima za pohađanje obuke u pružanju usluge pomoć u kući

Crveni krst Crne Gore poziva nezaposlene osobe, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge geronto-domaćice za pružanje podrške starijim osobama).

Obuka se sprovodi po akreditovanom programu, koji traje 5 dana tokom kojih učesnici imaju prilike da nauče više o: programu pomoć u kući; strukturi korisnika i njihovim potrebama; obavezama geronto-domaćica; motivaciji za rad; timskom radu; organizaciji vremena; prevenciji sindroma izgaranja; obavljanju kućnih poslova; higijeni prostora; aktivnom slušanju; komunikaciji sa starijim osobama sa oštećenjem sluha i/ili vida; rješavanju konflikata; porodičnim odnosima; nasilju nad starijima; mentalnom zdravlju starijih; pružanju prve pomoći…

Obuke se organizuju u trening centru Crvenog krsta- Domu solidarnosti, u Sutomoru, a sve troškove smještaja, ishrane i prevoza pokriva Crveni krst Crne Gore. Nakon završene obuke, učesnici dobijaju sertifikat.

Sve zainteresovane osobe mogu se prijaviti na mail: igor.jokanovic@ckcg.me  

Za prijavu je potrebno poslati sljedeće podatke: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon i naziv opštine iz koje dolazite.

Broj mjesta je ograničen.

Održavanje sljedeće obuke je planirano od 25. februara do 1. marta a prijave za istu možete poslati do 18. februara.

Iskoristite priliku da steknete značajna znanja i vještine, kao i sertifikat, koji vam može pomoći da lakše dođete do posla.