Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Povodom 140 godina postojanja Crvenog krsta u Crnoj Gori, položen vijenac na osnivačku spomen ploču

Danas je 29. novembar, Dan Crvenog krsta Crne Gore. Tim povodom, delegacija Crvenog krsta položila je vijenac na osnivačku spomen ploču Crvenog krsta na Cetinju – Cetinjski manastir. Delegacija je bila u sastavu: predsjednica, Gordana Mijović; potpredsjednik, dr Besim Kadić; generalna sekretarka, Jelena Dubak; saradnica za Organizacionu djelatnost, opšte i pravne poslove u Crvenom krstu Crne Gore, Snežana Prlja  i predsjednik Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje, Božidar Drecun.

Polaganje vijenca 2

Crveni krst Crne Gore ovogodišnji jubilej, 140 godina postojanja i djelovanja u Crnoj Gori, obilježava pod pokroviteljstvom Predsjednika Države. Jubileji su prilika da se domaćoj i međunarodnoj javnosti predstave dosadašnja dostignuća i planovi; da se donatorima i ostalim partnerima iskaže zahvalnost  na podršci, kao i da se pokaže poštovanje prema onima koji su dali značajan doprinos u ostvarenju dosadašnjih rezultata organizacije. Tim povodom organizujemo i Svečanu akademiju, koja će biti održana na Cetinju, u hotelu Grand, u ponedjeljak, 30. novembra, u 19 sati. Na svečanosti će govoriti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore, ministarka rada i socijalnog staranja, gradonačelnik Cetinja i predstavnici Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, a biće upriličen i prigodan umjetničko-zabavni program. Svečanoj akademiji će prisustvovati i predstavnci ambasada, resornih ministarstava, organizacija, institucija, privrednih društava iz Crne Gore, kao i predstavnici 9 nacionalnih društava Crvenog krsta iz regiona i šire.

Danas, 29. novembra, počinje i manifestacija Dani Crvenog krsta, koja traje do 6. decembra, a tokom koje će naše opštinske organizacije širom Crne Gore organizovati brojne aktivnosti tokom kojih će svojim sugrađanima predstaviti glavne djelatnosti Crvenog krsta i pozvati ih da i oni daju svoj doprinos u sprovođenju istih.