Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Potpisan Ugovor o nastavku implementacije projekta Brige o starima u Pljevljima

Juče je u Opštini Pljevlja potpisan Ugovor  između Opštine Pljevlja i organizacije Crvenog krsta, o implementaciji projekta Briga o starima u Pljevljima.

 

 

Sastanku, na kojem je organizovano potpisavanje Ugovora, su prisustvovali dr Miloje Pupović, predsjednik Opštine Pljevlja; Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore; dr Zoran Marković, predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta (OOCK) Pljevlja; Juso Ajanović, direktor Centra za socijalni rad u Pljevljima i član Upravnog odbora Crvenog krsta Crne Gore; Željko Minić, sekretar OOCK Pljevlja i Igor Jokanović, koordinator programa Brige o starima u Crvenom krstu Crne Gore. Finansiranje projekta realizovaće se kroz partnerstvo između Crvenog krsta i lokalne samouprave,  na način što će u naredne tri godine svako od navedenih subjekata obezbijediti 50% od ukupnih sredstava.

 

U okviru programa Briga o starima, koji realizuje Crveni krst Crne Gore u saradnji sa Austrijskim Crvenim krstom, dogovoren je nastavak implementacije ovog projekta u 3 opštinske organizacije Crvenog krsta. Pored OOCK Berane i OOCK Pljevlja, gdje se sprovodio pilot projekat prethodne dvije godine, sada je program unaprijeđen uključivanjem i Opštinske organizacije Crvenog krsta Mojkovac. Projekat se realizuje uz partnerstvo Opštine, opštinske organizacije Crvenog krsta i Crvenog krsta Crne Gore, uz finansijsku podršku Austrijskog Crvenog krsta. Vrijeme trajanja projekta je 3 godine i, pored socijalnih usluga koje sprovode volonteri, u ovim organizacijama su obuhvaćene i medicinske usluge koje pružaju medicinske sestre korisnicima, u vidu mjerenja krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi,…

 

U narednim danima će i u Beranama i Mojkovcu biti organizovano potpisivanje ugovora.