Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Potpisan Sporazum o saradnji sa kompanijom Promonte

Crveni krst Crne Gore i kompanija Promonte su na konferenciji za novinare, koja je održana 13. maja o.g, potpisali Sporazum o saradnji, koji podrazumijeva unaprjeđenje zajedničkog djelovanja na polju društvene odgovornosti, a odnosi se na programe djelovanje u nesrećama, briga o starima, obrazovanje RAE populacije i informisanje stanovništva.

 

Sporazum su, u ime kompanije Promonte, potpisali Christopher Laska, izvršni direktor kompanije i Ana Radulović, zamjenica izvršnog direktora za korporativne poslove, a ispred Crvenog krsta Crne Gore Slobodan Kalezić, generalni sekretar.

Davanje_Krvi

Na konferenciji je gospodin Kalezić istakao značaj saradnje sa kompanijom Promonte, posebno jer se ona dešava u godini kada Crveni krst Crne Gore obilježava svoj jubilej, 135 godina od početka svog djelovanja. Donacija Promonte-a će puno pomoći u ispunjavanju obaveza koje stoje pred organizacijom Crvenog krsta, kao pomoćnog organa države u humanitarnoj oblasti.

Sporazum_Sastanak

Gospodin Laska je u svom obraćanju medijima naglasio da se kompanija Promonte u sprovođenju svojih aktivnosti rukvodi vrijednostima: jednostavnost, poštovanje, inspirativnost i održanje obećanja, koje su u potpunosti usaglašene sa principima u skladu sa kojima djeluje Crveni krst: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

 

Prva oblast saradnje definisana Sporazumom je pružanje usluga mobilne telefonije za Crveni krst Crne Gore, u smislu umreženosti redovnih aktivista i volontera u oblasti djelovanja u nesrećama i besplatne komunikacije među njima. Volonterima Crvenog krsta Promonte je poklonio 30 mobilnih telefona. U cilju što bolje povezanosti, i pouzdane komunikacije, kompanija Promonte je donirala i 5 lap top računara, za 2 koordinatora Crvenog krsta na nacionalnom i 3 koordinatora na regionalnom nivou.

 

Promonte će obezbijediti besplatno slanje kratkih tekstualnih poruka obavještajnog karaktera ka čitavoj mreži aktivista i volontera Crvenog krsta Crne Gore.

 

U okviru oblasti briga o starima, Promonte će takođe omogućiti povezanost i besplatnu komunikaciju između regionalnih koordinatora  i starih ljudi, što je od posebnog značaja za starije ljudi iz ruralnih područja.

 

Još jedna značajna oblast djelovanja Crvenog krsta Crne Gore je edukacija RAE populacije u kampu na Vrelima Ribničkim. Kompanija Promonte je u ovu svrhu poklonila dva lap top računara i dva modema za mobilni Internet.

 

Po završetku konferencije, prisutni su se uputili u Zavod za transfuziju krvi, kako bi učestvovali u akciji davanja krvi, koju je toga dana organizovao Crveni krst Crne Gore, povodom obilježavanja Nedelje Crvenog krsta. Pored gospodina Laske, akciji davanja krvi su se odazvali i zaposleni i volonteri u Crvenom krstu, zaposleni u Promonteu, kao i predstavnici Hidrometeorološkog zavoda, Međunarodne organizacije za migracije i Američke ambasade – kancelarija za bilateralnu saradnju.