Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Poštovanje prava – osnov edukacije mladih

Crveni krst Crne Gore i Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“, koji sprovode agencije Ujedinjenih nacija, realizuje projekat “Mladi kao pokretači promjena u društvu”. Projekat ima za cilj doprinos izgradnji kulture nenasilja i mira.

 Tokom septembra partneri su realizovali dva kampa, za ukupno 30 mladih iz 6 opština iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Samo neke od tema o kojima su učesnici razgovarali su: međunarodno humanitarno pravo, diskriminacija, rodna ravnopravnost, nasilje, dijalog mira, socijalna inkluzija, empatija, aktivno slušanje, nenasilna komunikacija i rešavanje konflikata, pregovaranje, otpornosti na stres i socijalni pritisak, kritičko mišljenje bez osuđivanja i generalizovanja.

Dijalog za buducnosttt

Dan ljudskih prava koristimo kao još jedan povod da ukažemo na značaj upoznavanja djece i mladih sa svim gore navedenim temama kako bi zajednički gradili svijet jednakih mogućnosti, svijet koji poštuje i prihvata sve naše različitosti.

Crveni krst Crne Gore i Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine nastavljaju sa aktivnostima u okviru projekta, pa je ovaj dan dobra prilika da najavimo početak radionica na iste teme za ukupno 180 mladih, uzrasta 14-15 godina. 

Crveni krst Crne Gore poziva sve mlade iz Podgorice, uzrasta 14-15 godina koji su zainteresovani za pohađanje radionica da se prijave putem maila jelena.sofranac@ckcg.me do četvrtka 17. decembra. Broj mjesta je ograničen. U mailu je potrebno navesti: ime, prezime, godinu rođenja, školu, motivaciju za prijavu i broj telefona.