Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Posjeta volontera iz Bara Crvenom krstu Nikšića

 

U okviru projekta Briga o starima, devet volontera i koordinator projekta barskog Crvenog krsta posjetili su Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Nikšić,sa ciljem razmjene iskustva stečenih tokom implementacije ovog projekta.

 

 

 

Prilikom posjete, volonteri ove dvije organizacije zajedno su obilazili korisnike programa Crvenog krsta Nikšić, koji se nalaze na gradskom području. Organizovan je i sastanak, na kome su sekretar OOCK Nikšić, koordinatori programa i njegovi volonteri – ljekari i omladinci, svoje goste iz Bara upoznali sa načinom na koji oni vode brigu o svojim najstarim sugrađanima. Organizacije Crvenog krsta iz Bara i Nikšića, pored programa Brige o starima, koji je podržan od strane Italijanskog Crvenog krsta, sprovode i dodatne aktivnosti, prije svega brige o starijoj populaciji na seoskom području, uz podršku UNDP-a.

 

Bar_Volonteri_Posjetili_oock_Niksic_1 Bar_Volonteri_Posjetili_oock_Niksic_3

 

Ova posjeta predstavlja još jedan pokazatelj dobre saradnje opštinskih organizacija Crvenog krsta, a istovremeno je dobar način da se unaprijede programske aktivnosti koje se sprovode.