Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Posjeta učenika OŠ „Milorad Musa Burzan“ Crvenom krstu Crne Gore

Učenici trećeg razreda (III c) Osnovne škole „Milorad Musa Burzan“ iz Podgorice,  sa svojom učiteljicom Vesnom Vešović, posjetili su 16. aprila o.g. sjedište Crvenog krsta Crne Gore.

 

Djeci su predstavljene aktivnosti Crvenog krsta (difuzija – šrirenje znanja o Crvenom krstu, prva pomoć, dobrovoljno davalaštvo krvi, briga o starima, psiho – socijalna podrška, rad sa romskom populacijom,  djelovanje u nesrećama, spasilaštvo na vodi, služba traženja, aktivnosti podmlatka i omladine,…), kao i na koji način oni mogu pomoći onome kome je pomoć  potrebna,  i način na koji se i sami mogu uključiti u aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore.

Osim velikog  entuzijazma i zainteresovanosti, učenici su pokazala i veliko znanje , što se moglo vidjeti po pitanjima koja su postavljali, kao i po odgovorima koje su davali, a koji su bili obojeni dječijom veselošću i maštom.

 

Prikazan je kratak film o nastanku Crvenog krsta, kao i sedam principa po kojima naša organizacija funkcioniše.

Posjeta_ucenika_2

Djeci je podijeljen promotivni materijal i slikovnica o nastanku ideje Crvenog krsta.

 

Posjeta učenika OŠ „Milorad Musa Burzan“ je bila lijepa prilika za promociju humanih vrijednosti i aktivnosti, a njihova pažnja je pokazala da djecom ima onih koji će ubuduće nastaviti širenje ideje, misije i principa Crvenog krsta.