Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Posjeta učenika OŠ „Dragiša Ivanović” Crvenom krstu Crne Gore

Crveni krst Crne Gore posjetilo je prije par dana stotinu učenika četvrtog razreda Osnovne škole „Dragiša Ivanović”, sa ciljem da se što bolje upoznaju sa istorijatom, principima, znakom, strukturom i aktivnostima ove organizacije.


Svoj „dan van škole”, zajedno sa učiteljicama, učenici su odabrali da posvete jednoj humanitarnoj organizaciji, kako bi naučili koji je najbolji način da pomognu svojim vršnjacima i drugima kojima je pomoć potrebna.  Koordinatorka programa za difuziju i koordinatorka programa za podmladak i omladinu u Crvenom krstu Crne Gore, govorile su im  o Crvenom krstu i  aktivnostima, dok su učenici postavljali pitanja i uživali gledajući fotografije koje govore o istorijatu Crvenog krsta.

Učenici su donirali Crvenom krstu polovnu garderobu, obuću, igračke i školski pribor koji može služiti njihovim vršnjacima, kojima je ova pomoć potrebna. Uz obećanje da će biti humani i pomagati svima u nevolji, učenici škole „Dragiša Ivanović” obećali su ponovno druženje sa crvenokrstašima.