Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Posjeta predstavnika Evropske komisije kampu Konik

Crveni krst Crne Gore će 23. oktobra 2009. godine, u periodu od 9:30 – 11:00 organizovati obilazak Kampa Konik I na Vrelima Ribničkim, kao i sastanak sa predstavnicima Evropske komisije, delegacije u Podgorici, koja će pružati podršku Crvenom krstu Crne Gore tokom naredne godine, u okviru IPA fondova “Podrška civilnom društvu u Crnoj Gori ”

 

posjeta_Evropske_komisije_kampu_KonikPovod za posjetu i sastanak u Kampu Konik jeste promocija projekta pod nazivom  Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Rome na Koniku, za koji je Danski Crveni krst nosilac, a Crveni krst Crne Gore izvršni partner u implementaciji. Projekat ima za cilj da doprinese izgradnji otvorene i odgovorne Crne Gore, pružajući podršku intervencijama organizacija civilnog društva u oblastima zdravlja i socijalne zaštite, sa posebnim fokusom na obrazovanje, socijalnu brigu i prevenciju bolesti kod raseljenih Roma na Koniku. Na sastanku će govoriti gospodin Nikola Bartolini, šef operativnog sektora Delegacije evropske komisije u Podgorici, gospodin Slobodan Kalezić Generalni sekretar Crvenog krsta Crne Gore i gospođica Nelima Lassen, programski delegat Danskog Crvenog krsta. Sastanku će prisustvovati i gospođa Marta Garcia Fidalgo, šef odjeljenja za Albaniju i Crnu Goru u Direktoratu za proširenje Evropske komisije u Briselu.

 

Imajući u vidu značaj koji ovaj projekat ima za romsku populaciju u Crnoj Gori, kao i za cijelo civilno društvo, nadamo se da ćete proprati pomenuti događaj.