Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Posjeta predstavnika Crvenog krsta Italije

Danas i sjutra, 25. i 26. marta, u posjeti Crvenom krstu Crne Gore boravi Fabrizio Damiani, viši programski saradnik Crvenog krsta Italije za Evropu.

Naime, Crveni krst Crne Gore već dugi niz godina ostvaruje uspješnu saradnju sa Crvenim krstom Italije koji podržava relizaciju nekoliko projekata u Crnoj Gori. Konkretno, trenutna saradnja se odnosi na stara lica, migrante i romsku populaciju. Cilj ove posjete je međusobna razmjena informacija o prioritetima i aktivnostima i planiranje daljih načina unaprjeđenja saradnje.

Na samom početku posjete, gospodin Damiani se sreo s generalnom sekretarkom CKCG-a Jelenom Dubak, koja ja zahvalila Crvenom krstu Italije na decenijskoj podršci koju pruža Crvenom krstu Crne Gore i crnogorskom narodu. Razgovaralo se o trenutnim projektima, daljim planovima i načinima na koji se saradnja između dva nacionalna društva može poboljšati.

Posjeta ICK-a

Tokom posjete, gospodin Damiani će imati prilike da posjeti kancelariju Crvenog krsta na Koniku i dobije više informacija o radu sa romskom populacijom, zatim Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Bar, koja je jedna od organizacija koja sprovodi program brige o starijim licima, trening centar Dom solidarnosti u Sutomoru, kao i prihvatni centar za migrante u Spužu.

Posjeta gospodina Damianija je koordiniriana od strane Regionalne delegacije Crveng krsta Italije za Evropu, čije se sjedište nalazi u Sekretarijatu Crvenog krsta Crne Gore.