Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Posjeta mališana iz vrtića „Palčica“ Crvenom krstu Crne Gore

Mališani iz vrtića „Palčica“ su danas, 7. maja o.g, posjetili Crveni krst Crne Gore povodom Svjetskog dana Crvenog krsta, 8. maja.

 

Djeci i njihovim vaspitačima su predstavljene djelatnosti Crvenog krsta, kao i način na koji oni i njihovi najbliži mogu pomoći onome kome je pomoć  potrebna,  i kako se i sami mogu uključiti u aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore.

palcica_1

Mališanima je podijeljen promotivni materijal i slikovnica o nastanku ideje Crvenog krsta, a oni su napravili poklone koje su namijenili za svoje vršnjake u stanju potrebe. Vrtić „Palčica“ je, u saradnji sa kompanijom Mil – Pop, obezbijedio i određeni broj igračaka, kao donaciju, koja će naknadno biti uručena onima kojima je najpotrebnija, dok su se roditelji mališana angažovali na prikupljanju polovne odjeće, obuće, igračaka, slatkiša i slično.

palcica_2

Humani mališani su za volontere i zaposlene u Crvenom krstu, u znak zahvalnosti za njihov rad i to što pomažu ugroženima, izveli predstavu, recitacije, pjesme,… i obećali da će kad budu malo stariji i oni postati aktivni članovi Crvenog krsta.

palcica_1