Претрага
Close this search box.
Posjeta Generalnog sekretara Italijanskog Crvenog krsta

Generalni sekretar Italijanskog Crvenog krsta, gospodin Flavio Ronzi, od 14. do 16. marta, boravi u posjeti Crvenom krstu Crne Gore.

Gospodin Ronzi, sa svojim saradnicima, se sreo sa Generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore, gospođom Jelenom Dubak i programskim saradnicima. Pored posjete Sekretarijatu, italijanska delegacija će posjetiti Kamp Konik, gdje će se upoznati sa načinom na koji Crveni krst Crne Gore pruža podršku romskoj populaciji, prvenstveno u oblasti obrazovanja. Nakon toga će uslijediti posjeta Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bar i Klubu za starije osobe. Predstavnici Italijanskog Crvenog krsta će obići i trening centar Crvenog krsta Crne Gore, Dom solidarnosti u Sutomoru.

Posjeta ICK 2017

Povod za ovu posjetu je upoznavanje Generalnog sekretara Italijanskog Crvenog krsta sa radom Crvenog krsta Crne Gore, prvenstveno u oblastima u kojima naša organizacija dobija podršku od Italijanskog Crvenog krsta, a to su pružanje podrške romskoj populaciji i briga o starijim osobama. Pored ovoga, na susretima dvije delegacije će biti riječi o drugima načinima saradnja dva nacionalna društva. U aktivnostima tokom posjete predstavnika Italijanskog Crvenog krsta učestvuje i njihov delegat u Crnoj Gori, gospodin Michele Rezza Sanchez.