Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Posjeta Generalnog sekretara Italijanskog Crvenog krsta

Generalni sekretar Italijanskog Crvenog krsta, gospodin Flavio Ronzi, od 14. do 16. marta, boravi u posjeti Crvenom krstu Crne Gore.

Gospodin Ronzi, sa svojim saradnicima, se sreo sa Generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore, gospođom Jelenom Dubak i programskim saradnicima. Pored posjete Sekretarijatu, italijanska delegacija će posjetiti Kamp Konik, gdje će se upoznati sa načinom na koji Crveni krst Crne Gore pruža podršku romskoj populaciji, prvenstveno u oblasti obrazovanja. Nakon toga će uslijediti posjeta Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bar i Klubu za starije osobe. Predstavnici Italijanskog Crvenog krsta će obići i trening centar Crvenog krsta Crne Gore, Dom solidarnosti u Sutomoru.

Posjeta ICK 2017

Povod za ovu posjetu je upoznavanje Generalnog sekretara Italijanskog Crvenog krsta sa radom Crvenog krsta Crne Gore, prvenstveno u oblastima u kojima naša organizacija dobija podršku od Italijanskog Crvenog krsta, a to su pružanje podrške romskoj populaciji i briga o starijim osobama. Pored ovoga, na susretima dvije delegacije će biti riječi o drugima načinima saradnja dva nacionalna društva. U aktivnostima tokom posjete predstavnika Italijanskog Crvenog krsta učestvuje i njihov delegat u Crnoj Gori, gospodin Michele Rezza Sanchez.