Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Pomoć Crvenog krsta ugroženima distribuiraju helikopterske jedinice

Danas je, uz pomoć helikopterske jedinice iz SAD-a, dopremljena hrana i higijenski artikli za 50 porodica iz Šavnika, kao i dodatne količine za stanovnike Plužina. Distribuciju ove pomoći će izvršti opštinske organizacije Crvenog krsta, u koordinaciji sa kriznim štabovima.

 

 

Crveni krst Crne Gore je danas uputio dodatne količine pomoći Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Nikšić. Obezbijeđeni su paketi sa hranom i paketi sa higijenskim artiklima za 30 ugroženih porodica, kao i 30 ćebadi i 200 m² najlona.

 

 

Sjutra će biti poslata pomoć u hrani i higijenskim artiklima za 100 porodica sa Žabljaka.

Na žiro račun Crvenog krsta su stigle uplate od građana Janjić Milete i Vukmanović Dragoslava.

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedećeCrveni krst Glavnog grada Podgorica – Crveni krst je primio donaciju O.Š. “Veljko Drobnjaković” iz Risna, u okviru koje su učenici škole prikupljali polovnu odjeću i obuću i donirali je Crvenom krstu. Na ovaj način je donirano 10 paketa pomoći koja će narednih dana biti podijeljenja ugroženom stanovništvu.

Opštinska organizacije Crvenog krsta Kolašin – Za 12 porodica u gradskim područjima podijeljeni paketi sa hranom i higijenskim artiklima. Po 30 paketa su volonteri Crvenog krsta, u saradnji sa Vojskom Crne Gore, prebacili do sela Dragovića polje, a biće uručeni stanovnicima u Gornjoj Morači. Volonter Crvenog krsta je sa motornim sankama prevezao mašinistu do mašine za čišćenje snijega u selo Prekobrđa, i dostavio gorivo za mašine kako bi se krenulo sa čišćenjem puta. Dostavljeni su lijekovi jednoj bolesnoj starici u selu Vlahovići.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Danas su podijeljeni paketi sa hranom i higijenskim artiklima, koje je obezbijedio Crveni krst Nikšića, uz donaciju marketa Tempo. Pomoć je dobilo 7 porodica iz prigradskih naselja, 3 porodice iz MZ Broćenac, 2 porodice iz MZ Vitalac i 4 porodice iz MZ Praga.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – Crveni krst je danas pomogao 28 porodica (129 članova). Od toga je 13 porodica (65 članova) dobilo brašno, ulje, šećer, makarone, so i pirinač, dok je ostalih 15 porodica (64 člana) dobilo pakete sa hranom i higijenskim artiklima.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Za 31 ugroženu porodicu u selima: Bitine, Mataruge, Vukov do i Vrulja, uručeni paketi sa hranom i higijenskim artiklima, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore. Takođe, ovim porodicama uručen je i džak brašna koje je obezbijedio Centar za socijalni rad.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Tim Crvenog krsta tokom dana očekuje dodatnu pomoć od Crvenog krsta Crne Gore, od 13 paketa hrane i higijenskih artikala, koja će biti podijeljena ugroženom stanovništvu. Tokom jučerašnjeg dana, helikopterima je stigla pomoć Crvenog krsta Crne Gore od 37 kombinovanih paketa. Podjela pristigle pomoći biće realizovana u narednim danima.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav – U toku jučerašnje akcije, tim Crvenog krsta izvršio je podjelu pomoći za 18 porodica, u vidu hrane i higijenskih artikala, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, dok su danas podijeljena 3 paketa iste pomoći, a do kraja dana je planirano da bude podijeljena pomoć za ukupno 20 porodica. Hrana i higijenski artikli, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, podijeljena je stanovnicima sela Meteh, Vojno selo, Završ, Korita, Prnjavor, Zabelj, Đurička Rijeka, Grnčar i Koljenoviće.

Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje –Juče su aktivisti Crvenog krsta, u saradnji sa Vojskom, radili na čišćenju snijega kod osnovnih škola i Gimnazije, kao i na krovovima nekih privatnih kuća staračkih domaćinstava.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – Za 3 ugrožene porodice dostavljeni paketi sa hranom i higijenskim artiklima. Volonteri su u toku dana izvršili obilazak 4 starija lica.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad – Sabirna akcija prikupljanja prehrambenih artikala i higijene, počela je juče u danilovgradskim minimarketima “Albona”, “Roda” i “Alfa”, a trajaće dva dana. Stanovnici Danilovgrada imaju priliku da se dobrovoljno uključe u akciju i doniraju najvažnije namirnice, koje će biti podijeljene ugroženom stanovništvu od strane Crvenog krsta. Pored toga, tim Crvenog krsta juče je podijelio hranu i higijenske artikle za 12 porodica u selu Gostilje, dok je danas uručeno 6 paketa iste pomoći stanovnicima urbanog područja.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Šavnik – Pomoć Crvenog krsta Crne Gore, u vidu hrane i higijenskih artikala, biće dopremljena danas helikopterima, u cilju pružanja pomoći za 50 ugroženih porodica zavijanih sela.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevica – Izvršena raspodjela drva za ogrijev koja je obezbijedila Opština za 12 porodica. Podijeljene cerade za 5 porodica kojima su urušene kuće. Cerade je obezbijedio UNHCR. U toku dana podijeljeno je 14 paketa sa hranom i 24paketa sa higijenskim artiklima ugroženim porodicama. Pakete pomoći je obezbijedio Crveni krst Crne Gore.