Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Polaznici Kluba mladih boravili u Sutomoru

Pripadnici RE (Romi, Egipćani) populacije iz Kampa Konik, koji su redovni polaznici radionica Kluba mladih, dobili su besplatan boravak u trening centru Crvenog krsta – Domu solidarnosti u Sutomoru, 10. i 11. septembra.

Crveni krst Crne Gore je nagradio najaktivnije članove Kluba, koji su od početka godine vrijedno radili svake nedjelje i pohađali brojne radionice na temu: tolerancije, diskriminacije, prava, solidarnosti, bontona, prve pomoći, ali i radionice njemačkog jezika.

Mladi su u Sutomoru, i pored odmora i druženja na plaži, imali osmišljen program koji je podrazumijevao sportsko-društvene aktivnosti, koje imaju za cilj prije svega razvoj njihovih socijalnih vještina i kvalitetnu integraciju. Kako je 10. septembra obilježen i Svjetski dan prve pomoći, tako su mladi Romi i pored pomenutih aktivnosti, imali priliku i da obnove svoja znanja iz prve pomoći i podsjete se tehnika i pravila pružanja iste.

Klub mladih u Sutomoru sept

Nagradno putovanje je ujedno i najava nastavka rada Kluba, nakon kraće pauze tokom ljeta, pa će se tako mladi Romi ponovo sastajati svake nedelje već od kraja septembra, u prostorijama Američkog ugla. Osim redovnih radionica na različite teme koje se tiču zdravlja, psihologije, njihovim pravima, obrazovanju i sl, mladi će imati priliku i da nastave posjete bioskopu, pozorištu i mnogim drugim kulturnim dešavanjima u gradu.

Aktivnosti Kluba mladih, već nekoliko godina zaredom podržavaju Italijanski i Danski Crveni krst.