Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Polaznici „druge šanse“ u obrazovanju polagali završne ispite

Mladi RAE populacije iz kampova Konik 1 i 2, koji su se u prethodnom periodu obrazovali za jedan od razreda osnovne škole, 15. i 16. juna o.g. polagali su završne ispite i time stekli pravo na obrazovanje za sljedeću školsku godinu. Njih 8 prošlo je ispitivanje, dok će 7 nastaviti sa obrazovanjem i tokom sljedeće školske godine.

 

Učenici su kroz pismeni i usmeni vid ispitivanja pokazali svoja znanja iz crnogorskog i engleskog jezika, matematike, geografije, istorije…i, u odnosu na prethodne godine, pokazali zavidan stepen znanja i evidentan napredak kada je obrazovanje u pitanju.

Nastavu do četvrtog razreda položili su Rama Fidan, Beriša Irfan i Palacaj Arif, peti razred je položila Tatari Guljtene, sedmi razred Rama Astrit, Beriša Ersan i Delija Egzon, dok je Delija Agron položio malu maturu.

 

Nova generacija polaznika počinje sa obrazovanjem u septembru.

 

Ova aktivnost realizuje se kroz program „Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Rome na Koniku“, za koji su sredstva obezbijedili Evropska komisija i Danski Crveni krst i koji će biti nastavljen do septembra tekuće godine.