Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Polaganje kamena temeljca za zgradu Crvenog krsta u Bijelom Polju

Kamen temeljac za novu zgradu Crvenog krsta u Bijelom Polju biće položen u četvrtak, 9. jula, u 12 sati, na mjestu na kojem se nalazila stara zgrada ove organizacije, u Ulici Šukrije Međedovića.


Kamen temeljac će položiti predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić i predsjednik Opštinske organizacije Bijelo Polje, dr Besim Kadić, dok će prisutnima obratiti i generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak.

Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 200.000 eura. Sredstva za glavne radove su zajednički obezbijedili Opština Bijelo Polje i Crveni krst, dok će za preostali dio biti potrebna pomoć donatora.  Tako će zgrada biti rađena etapno, u skladu sa finansijskim mogućnostima. Objekat će biti moderan, višenamjenski i po svim predviđenim standardima. Imaće tri sprata, ukupne površine oko 600 kvadrata, što će obezbijediti kvalitetnije sprovođenje programa i funkcionisanje organizacije Crvenog krsta u Bijelom Polju, koja je do prošle godine radila u zgradi staroj preko 100 godina.

Značaj ovog događaja je i u tome što se on dešava u godini kada Crveni krst Crne Gore obilježava 140 godina svog djelovanja, tako da je ovo jedna od aktivnosti kojom se obilježava ovaj važan jubilej.