Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Podrška migrantima u Crnoj Gori

Crveni krst Crne Gore nastavlja sa pružanjem pomoći migrantima i tražiocima azila u Crnoj Gori zahvaljujući podršci 6 organizacija Crvenog krsta iz malih evropskih država – Andore, Kipra, Islanda, Monaka, Lihtenštajna i Luksemburga.

Crveni krst Crne Gore je član mreže nacionalnih društava malih evropskih zemalja koja se redovno sastaju i razmjenjuju iskustva, dogovaraju o zajedničkm aktivnostima i istupanju na međunarodnom nivou. Zahvaljujući ovoj saradnji, grupa od 6 nacionalnih društava je obezbijedila finansijsku pomoć za realizaciju projekta pružanje podrške migrantima i tražiocima azila u Crnoj Gori. Podrška će se odnositi na nabavku hrane, higijene, garderobe, setova za prvu pomoć, ali i na aktivnosti socijalne inkluzije gdje će volonteri i zaposleni Crvenog krsta Crne Gore intenzivno raditi sa ovom ciljnom grupom i obezbjeđivati im časove jezika, psihosocijalnu podršku, pomoć u školi, pomoć pri ostvarivanju prava.

 Zahvaljujući dobroj saradnji koju Crveni krst Crne Gore ostvaruje sa članicama Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, omogućava se kontinuirana podrška ugroženim kategorijama među kojima su i migranti.